У Бережанці відкрили меморіальну дошку Івану Герасимюку

Дата: 01.04.2024 15:36
Кількість переглядів: 1656

1 квітня 2024 року, в роковини загибелі захисника України Івана Герасимюка, в його рідному селі Бережанка відкрили меморіальну дошку. Встановили її на будівлі місцевого будинку культури.

Фото без опису

На відкриття прийшли рідні, друзі загиблого, представники місцевої влади та односельці, щоб вшанувати та вкотре схилити голови перед подвигом полеглого воїна. Честь відкрити меморіальну дошку надали батькам і дружині Івана.

Зі скорботними словами, за дорученням голови Городищенської громади Світлани Соколюк, до присутніх звернулися староста Бережанківського старостинського округу Сергій Степанюк, начальниця відділу соціального захисту населення Галина Подмовська та начальниця гуманітарного відділу Тетяна Міндюк.

Теплими словами-споминами про свою рідну людину – сина та чоловіка – поділилися мама і дружина Івана Герасимюка.

Фото без опису

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять полеглого земляка та всіх безневинно загиблих синів і дочок України.

Священник відслужив панахиду та освятив меморіальну дошку. Потому учасники заходу поклали квіти до пам'ятного знака, низько схиливши голови на знак великої шани та вічної пам’яті.

Ціною власного життя назавжди 28-річний Іван Герасимюк здійснив найбільший подвиг – віддав своє життя за незалежність України, за всіх українців, за своїх племінників, яких він дуже любив, за молодшу сестру, яку завжди оберігав, за мирне дитинство своєї донечки, яку так і не побачив, назавжди залишивши в серцях рідних (матусі, батька, дружини, бабусі, брата…) вічний смуток і біль.

На віки-вічні його ім'я буде вписане в історію нашого села, нашої громади та України – як воїна-Героя. У нашій пам'яті він назавжди залишиться привітним і усміхненим… Вічна слава та пам'ять!

Іван Герасимюк, 15.05.1994 р.н., як справжній патріот своєї держави, не вагаючись, з перших днів повномасштабного вторгнення росії на територію України записався добровольцем і мужньо став на захист своєї Батьківшини в складі 71-ї окремої єгерської бригади. Згодом став командиром міномета ІІ мінометного взводу мінометної батареї. Будучи на війні, зустрів своє кохання. Одружився. І… молода пара чекала на донечку. Та не судилося…

1 квітня 2023 року під час виконання виконання бойового завдання із захисту територіальної цілісності Батьківщини, відсічі та стримування збройної агресії російської федерації проти України, в районі ведення бойових дій біля населеного пункту Новобахмутівка Донецької області в результаті артилерійського обстрілу отримав тяжке поранення, після евакуації та надання невідкладної медичної допомоги під час переміщення до шпиталю, внаслідок отриманих травм, помер.

Поховали бійця 10.04.2023 року на кладовищі в с.Бережанка Городищенської громади.

Галина БАКОШ. Читайте головні новини Городищенської громади також на нашій сторінці у Facebook Городищенська громада



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь