Понад 40 питань розглянули на позачерговій сесії Городищенської сільської ради

Дата: 14.03.2024 17:33
Кількість переглядів: 674

14 березня відбулася тридцять восьма позачергова сесія Городищенської сільської ради восьмого скликання, під час якої розглянуто понад 40 питань порядку денного, важливих для різних сфер життєдіяльності громади.

Фото без описуНа початку засідання присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих у російсько-українській війні Героїв України та, традиційно, розпочали роботу сесії виконанням Державного Гімну.

Заступник голови Городищенської сільської ради Віктор Білик представив присутнім проєкт рішення про затвердження умов оренди нерухомого майна та оголошення аукціону. Депутати проголосували за оренду нежитлового приміщення площею 16 кв. м., що розташоване у будинку культури с. Шклинь.

Прийнято рішення про безоплатну передачу нежитлових приміщень з комунальної власності Городищенської сільської ради у комунальну власність Горохівської міської ради. Йдеться про нежитлові приміщення, а саме – колишні ФАПи, розташовані на території Горохівської громади.

Депутати внесли зміни наявної цільової програми по благоустрою населених пунктів громади та затвердили нову – «Покращення матеріально-технічного забезпечення Луцького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, проведення мобілізаційних заходів Городищенської сільської ради на 2024  рік».

Фото без описуТакож внесено зміни до декількох рішень сфери освіти, із якими ознайомила начальниця гуманітарного відділу Тетяна Міндюк.

Окремим рішенням створено комісію з розгляду скарг щодо прийнятих адміністративних актів, процедурних рішень, дій чи бездіяльності сільської ради, сільського голови, виконавчих органів ради з питань реалізації власних повноважень місцевого самоврядування. Також проголосовано за розпорядження голови, прийняті в міжсесійний період.

Обранці громади внесли зміни до місцевого бюджету. Начальниця фінансового відділу Іванна Воробей поінформувала про основні спрямування, серед яких 600 000,00 грн складає субвенція з місцевого бюджету державному бюджету на виконання програм соціально-економічного розвитку регіонів (заходи та роботи з територіальної оборони та мобілізаційної підготовки, підтримку сил безпеки і оборони).

Традиційно, ряд питань порядку денного стосувалися затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок, припинення договорів оренди, затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земель, надання дозволу на проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки комунальної власності несільськогосподарського призначення та багато інших.

Фото без описуНаприкінці сесійного засідання відбулася зустріч із представниками медичної сфери. Завідувачка Горохівського відділення Луцького району відділу ДУ «Волинський ОЦКПХ МОЗ» Тетяна Рощина, лікарка-епідеміологиня Надія Горщар та сімейна лікарка Шклинської АЗПСМ Наталія Тимчишина розповіли про новації у сфері медичних послуг та детальніше зупинилися на лікуванні туберкульозу та соновних його симптомах.

Лікарі закликають усіх бути пильними до власного здоров'я та вчасно звертатися за медичною допомогою. Спочатку сімейний лікар проводить скринінг та опитування і за результатами у разі необхідності скеровує на обстеження мокротиння чи іншого біологічного матеріалу.

Нагадаємо, з 1 по 31 березня Всеукраїнський місячник боротьби з туберкульозом. 

Читайте головні новини Городищенської громади також на нашій сторінці у Facebook Городищенська громада



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь