Виконком розглянув виконання цільової програми з розвитку фізичної культури та спорту

Дата: 06.03.2024 19:00
Кількість переглядів: 278

6 березня виконком Городищенської сільської ради заслухав інформацію про хід виконання цільової програми “Розвиток фізичної культури і спорту у Городищенській громаді на 2021-2025 роки” за 2023 рік. Доповів із цього питання заступник голови з питань діяльності виконавчих органів Віктор Білик.

Фото без опису

Як зазначив посадовець, спортивно-масова та фізкультурно-оздоровча робота в громаді проводиться спільно з гуманітарним відділом, закладами освіти, громадськими організаціями, Луцькою РО ВФСТ «Колос» АПК України, Федерацією футболу Горохівщини та фінансується відповідно до цільової програми «Розвиток фізичної культури і спорту у Городищенській громаді на 2021-2025 роки», затвердженої рішенням сесії сільської ради від 24.12.2020 № 2/12 (зі змінами).

У 2023 році фінансування програми склало 189 489 грн (для порівняння: у 2022 році усього 10 100 грн).

Одним з головних завдань спортивних організацій громади є залучення якнайбільшої кількості дітей, молоді, дорослого населення, ветеранів галузі фізичної культури до занять фізичною культурою та спортом.

Сесією Городищенської сільської ради в липні прийнято рішення «Про внесення змін до цільової програми «Розвиток фізичної культури і спорту у Городищенській громаді на 2021-2025 роки», яким внесено корективи, в тому числі збільшення фінансування окремих пунктів програми для забезпечення належного рівня спортивно-масової роботи серед населення (рішення №30/2 від 10.07.2023 року).

У 2023 році проводилися змагання серед школярів ліцеїв та гімназій з різних видів спорту серед дівчат і юнаків, зокрема футбол, волейбол, настільний теніс, баскетбол, легкоатлетичний крос, шахи та шашки. За підсумками всіх виступів наших збірних команд в обласному етапі ХІХ Спортивних ігор школярів Волині в ІV дивізіоні (сільські територіальні громади) школярі зайняли почесне ІІ місце».

Найпопулярнішими та наймасовішими видами спорту в громаді залишаються футбол та волейбол. У 2023 році  три футбольні команди брали участь в  чемпіонаті Горохівщини з футболу, які проводяться під егідою Федерації футболу Горохівщини. Чемпіонат з футболу проводиться у двох лігах, оскільки участь у чемпіонаті беруть команди колишнього Горохівського, Локачинського та Луцького районів. Волейбольна команда ВК «Чаруків» брала участь в чемпіонаті Луцького району з волейболу та паркового волейболу, відкритих та благодійних турнірах.

З нагоди Дня молоді в Городищенській ТГ відбувся ряд спортивних заходів «Здорова молодь – здорова нація» (стретчинг, волейбол, дартс, настільний теніс, корнхол).

З нагоди Дня козацтва, Дня захисників та захисниць України в громаді проведено змагання з фізичної культури і спорту «Нащадки козацької слави» серед учнів ліцеїв та гімназій.

У зв’язку з війною російської федерації з Україною багато заходів проводилися на підтримку ЗСУ, зокрема ФК «Легіон ТГ», ФК «Дежа» та ФК «Сенкевичівка» брали участь у відкритому благодійному турнірі з футболу «Пролісок», ВК «Чаруків» виступив організатором відкритого турніру з паркового волейболу на підтримку ЗСУ в селі Чаруків.

Фото без описуУ громаді приділяється увага до людей з інвалідністю, зокрема на проведення спортивних заходів та участь в змаганнях різного рівня в 2023 році з місцевого бюджету виділено 40 тис.грн.. Житель села Чаруків  Валентин Новосад брав участь у Всесвітніх іграх Спеціальної олімпіади-2023 – мультиспортивних змаганнях серед спортсменів із порушеннями інтелектуального розвитку в м.Берлін (Німеччина), де посів два призових місця – став срібним призером у бігу на 400 м та бронзовим призером увстрибках у довжину.

У громаді діє 4 громадські організації спортивного спрямування: ФК «Легіон» ТГ Городище, ФК «Дежа» Колодеже, ФК «Сенкевичівка» та ВК «Чаруків».

Організовано 16 виїздів спортсменів та команд для участі в обласних, районних, відкритих турнірах та спортивно-масових заходах з різних видів спорту. З метою пропагування олімпійського руху в закладах освіти громади проведено Олімпійський тиждень та Всеукраїнський Олімпійський урок. Окрім того, традиційно у вересні,  у ЗЗСО громади проводився День фізичної культури та спорту.

Футбольна команда «Легіон» ТГ Городище бере участь у чемпіонаті Волині з футзалу сезону 2023/2024. На підтримку цієї команди з місцевого бюджету виділено 48 915,00 грн.

В офіційних іграх Луцького району та Волинської області в 2023 році брали участь 4 команди: футбольні клуби «Легіон ТГ» (Городище), «Дежа» (Колодеже), «Сенкевичівка», та ВК «Чаруків». В чемпіонаті Горохівщини під егідою Федерації футболу Горохівщини грали ФК «Сенкевичівка», ФК «Легіон ТГ» (Городище) та ФК «Дежа» (Колодеже). Найбільш вдало виступив ФК «Легіон ТГ» (Городище), який став срібним призером чемпіонату в 1–ій групі, ФК «Дежа» (Колодеже) в 2-ій групі також здобув «срібло».

ВК «Чаруків» у 2023 році брав участь в чемпіонаті Луцького району з волейболу (ІІІ місце), а також у чемпіонаті району з паркового волейболу (ІІ місце). Окрім того, команда стала переможцем благодійного турніру з паркового волейболу на підтримку ЗСУ в Чарукові та срібним призером відкритого турніру з волейболу пам’яті директора ДЮСШ Луцького району Ярослава Бобриса у м. Луцьк. Також у фіналі Кубка Луцького району з волейболу  “Новорічний приз” 2023 року серед чоловіків, який відбувся у Городищі 31.12.2023 року,  чаруківська команда посіла ІІ місце.

У партнерстві з Луцькою районною організація ВФСТ “Колос” на території Городищенської громади відбувся турнір з паркового волейболу, присвячений Дню молоді, та турнір із волейболу Луцького району з нагоди Дня працівників сільського господарства. Відзначення переможців та призерів проводилось за кошти Городищенської сільської ради.

У грудні минулого року проведено щорічний відкритий турнір з тенісу настільного до Дня святого Миколая серед мешканців громади та гостей на базі клубу с. Михлин.

Окрім того, проведено заходи щодо патріотичного виховання молоді, зокрема спортивні ігри з учнівською молоддю «Нащадки козацької слави», військово – патріотична гра «Сокіл Джура».

2 команди юнаків (учні Городищенського та Угринівського ліцеїв) і 2 команди дівчат (учні Угринівського та Шклинського ліцеїв) взяли участь в іграх Кубку Луцького району з волейболу серед юнаків і дівчат, організатором яких виступила Луцька РО ВФСТ «Колос» АПК України.

Проведення комплексних спортивно-масових заходів, чемпіонатів та турнірів громади, змагань серед учнівської молоді затверджуються календарем спортивно-масових заходів, окремими положеннями.

У громаді проведено легкоатлетичні змагання за програмою «Олімпійський день бігу серед учнів закладів загальної середньої освіти.

Фото без описуЗі слів заступника, у 2023 році на реалізацію цільової програми розвитку фізичної культури та спорту на 2021-2025 роки виділено 189 489 грн.. з них 75 930 грн. на оплату заявочних внесків команд з різних видів спорту, 70 500 грн. на оплату відрядних учасникам змагань, 43 059 грн. на придбання спортивної форми та спортивного інвентаря для команд.

«У селі Шклинь в 2023 році згідно соціального проекту «Активні парки – локації здорової України» діяв активний парк, до занять залучено 262 особи, з них 12 – внутрішньо переміщені, з якими протягом року проведено 105 занять.

Проводиться благоустрій спортивних споруд і поточні ремонти спортивних залів, протягом літа проведено поточні ремонти спортивних залів у всіх семи загальноосвітніх закладах. У 2023 році виготовлено проектно-технічну документацію на капітальний ремонт (перепланування) спортивного залу Сенкевичівського ліцею.

Спортивно-масові заходи, що проходять в громаді, а також участь спортсменів в різних змаганнях  широко висвітлюються на офіційному вебсайті громади, на Фейсбук-сторінках ради та  гуманітарного відділу, а також у газеті «Горохівський вісник»», - підсумував Віктор Білик.

Читайте головні новини Городищенської громади також на нашій сторінці у Facebook Городищенська громада


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь