Обговорення проєкту Стратегії розвитку Городищенської сільської територіальної громади на період до 2027 року

Дата: 18.07.2024 13:56
Кількість переглядів: 387

Сьогодні 18.07.2024 року провели публічні обговорення проєкту Стратегії розвитку Городищенської сільської територіальної громади на період до 2027 року.

 

Городищенська громада  взяла курс перетворитися у потужну Європейську  із відповідними стандартами управління та якісними сервісами для населення.

Під час  публічних обговорень говорили не тільки про планування цілей, але й про переваги, виклики та ризики, які постали перед громадою під час воєнного стану.

Зазначали державні політики, які мають стати основою збереження здоров'я та життя людей, а саме будівництво укриттів.

Присвятили багато часу питанню місцевого економічного розвитку, а саме підтримка вже існуючих бізнесів та відкриття нових точок економічного зростання та бізнесів!

Громада вже має агропромислову спеціалізацію і було б дуже добре сформувати таку екосистему бізнесу, яка б не тільки подовжувала ланцюги доданої вартості, але й народжувала нові види економічної діяльності, новий асортимент продукції сільськогосподарської переробки та масштабувала виробництва.

У зв'язку із цим, на перший план виходить створення Інституції місцевого економічного розвитку, наприклад, Агенції економічного розвитку чи Бізнес-центру. Це не тільки створення нових робочих місць, але й неймовірне відкриття можливостей для громади у залученні інвестицій та додаткового фінансування на різноманітні проєкти та партнерства.

Велика роль під час засідання відводилась позитивним відгукам від вже започаткованих партнерств із функціонуючими фермерськими господарствами та іншими бізнесами.

Партнерство - це той комунікаційний капітал, який нарощує продуктинвість громади не менше, аніж гроші, а в деяких випадках навіть більше. Тому, велика кількість завдань стратегії націлено саме на партнерстві і в сфері довкілля, енергоефективності та енергонезалежності, освіті, партисипації тощо.

Наступні плани - формування проєкту Плану реалізації Стратегії на 2024 - 2027 роки. А це вже більш практична діяльність усіх секторів громади, націлена на проєкти, які виконуватимуть роль стратегічних перетворень та якісних змін у громаді!

З кінцевим варіантом стратегії ви можете ознайомитись : Стратегія розвитку

Читайте головні новини Городищенської громади також на нашій сторінці у Facebook Городищенська громада



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь