Амброзія полинолиста- небезпечний для людини та довкілля бур`ян

Дата: 11.07.2024 12:03
Кількість переглядів: 156

 

Головне управління Держпродспоживслужби у Волинській області інформує: амброзія полинолиста- небезпечний для людини та довкілля бур`ян.

Амброзія полинолиста- небезпечний для людини та довкілля бур`ян, який має карантинне значення в Україні. Засмічує подвір`я та вулиці, сільськогосподарські угіддя, парки, пустирі, узбіччя доріг, залізничні колії.

Амброзія є карантинним бур`яном не лише для України, а і для багатьох держав світу. Рослини амброзії виробляють величезну кількість пилку,який є дуже небезпечним для людини і при вдиханні з повітрям викликає алергійне захворювання –поліноз. Хвороба протікає у вигляді різко вираженого алергійного риніту, кон`юктивіту бронхіальної астми, мігрені, кропивниці та супроводжується значним знесиленням організму.

Фото без опису

По зовнішньому виду амброзія нагадує полин гіркий, вся рослина опушена, стебло пряме, гіллясте, довжиною 4-15 см. Цей бур`ян висотою 20-180 см, одна рослина дає 30-40 тисяч насінин. Насіння зберігає життєздатність до 40 років. Масове цвітіння бур`яну спостерігається у кінці липня-серпня та продовжується у вересні. Насіння зберігає схожість у ґрунті до 40 років. Перенощиками насіння можуть бути вода, вітер, взуття людей.

Розвиваючи велику надземну вегетативну масу, цей бур`ян здатний у польових умовах витісняти і пригнічувати як культурні рослини так і бур`яни.

Для боротьби із даним шкідливим організмом потрібні комплексні заходи. Це і систематичне скошування амброзії з початку вегетації (червень) до цвітіння (кінець липня-початок серпня), і виривання рослин з корінням та знищення їх шляхом спалювання, і знищення агротехнічним методом (перекопування або приорювання грунту з подрібненням рослинних решток) з наступним висівом на цих ділянках газонних або багаторічних трав, і застосування для обприскування гербіцидів відповідно до « Переліку пестицидів і агрохімікатів дозволених до застосування в Україні».

Читайте головні новини Городищенської громади також на нашій сторінці у Facebook Городищенська громада


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь