У Городищенській громаді вшанували 81 роковини спалення села Красний Сад

Дата: 19.04.2024 12:46
Кількість переглядів: 756

У Городищенській громаді відбулися заходи з вшанування пам’яті жителів спаленого у квітні 1943 року села Красний Сад. 

На пам’ятний захід прибули заступник голови Городищенської сільської ради Віктор Білик, староста Михлинського старостинського округу Яніна Онищук і керівництво гуманітарного відділу.

Заходи розпочалися з покладання квітів до пам’ятного знака на місці вбивства мешканців спаленого села.

Фото без описуВсечесні отці на чолі з настоятелем храму Різдва Пресвятої Богородиці села Михлин протоієреєм Назарієм відправили заупокійну літію біля встановленого пам’ятника загиблим красносадівцям на місцевому кладовищі.

"... Коли переглядаєш архівні документи, то в душі, наче хтось по живому, ріже гостим лезом... У чому була вина цих людей? Загинуло 104 жителя Касного Саду, з них 29 дітей - 20 шкільного віку, 8 дошкільнят і одне немовля... Їх просто... або розстрілювали, або проколювали багнетами, або різали голови... Пояснення трагедії, яка відбулася 81 рік тому, і після якої село Красний Сад зникло, немає. Як і немає пояснення звірствам, що кояться на території України сьогодні від рук російського агресора... Пам’ятаймо про всіх українців, які стали жертвами безпідставних воєн - тільки тому, що вони українці!", – зазначив у своєму виступі Віктор Білик, заступник голови Городищенської сільської ради.

Читайте головні новини Городищенської громади також на нашій сторінці у Facebook Городищенська громада



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь