КП "Добробут" закликає абонентів сплатити заборгованість за спожиті послуги водопостачання

Дата: 18.03.2024 20:09
Кількість переглядів: 422

Адміністрація комунального підприємства «Добробут» Городищенської сільської ради просить абонентів терміново вжити заходів з оплати існуючої заборгованості за спожиті послуги водопостачання.

Адже відповідно до Постанови КМУ від 29.12.2023 року №1405 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо оплати житлово-комунальних послуг», знято мораторій на:

  • нарахування та стягнення неустойки (штрафів, пені), інфляційних нарахувань, процентів річних, нарахованих на заборгованість за житлово-комунальні послуги населенням;
  • стягнення заборгованості за житлово-комунальні послуги.

Відповідно до Закону України «Про житлово-комунальні послуги» від 9 листопада 2017 року №2189-VIII виконавець комунальних послуг має право обмежувати (припиняти) надання відповідної комунальної послуги споживачу в разі непогашення в повному обсязі заборгованості за спожиті комунальні послуги.

У випадку заборгованості за послуги водопостачання, будуть розпочаті роботи по індивідуальному обмеженню послуг водопостачання боржникам житлових будинків. Відновлення комунальної послуги в повному обсязі буде здійснюватися за умови повного погашення заборгованості. Відновлення надання послуги здійснюватиметься за рахунок споживача (боржника).

Якщо у споживачів накопичилась велика сума боргу, то її стягнення також проводиться через суд із залученням виконавчої служби.

Тому, щоб не погіршувати ситуацію і не накопичувати борги, адміністрація КП "Добробут" рекомендує своїм абонентам сплачувати вчасно за послуги водопостачання.

Читайте головні новини Городищенської громади також на нашій сторінці у Facebook Городищенська громада



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь