Аналіз діяльності фахівця із соціальної роботи за 2023 рік

Дата: 10.03.2024 11:43
Кількість переглядів: 341

6 березня виконком Городищенської сільської ради заслухав інформацію про аналіз діяльності фахівчині з соціальної роботи Ольги Веремчук. Працівниця відділу соціального захисту населення прозвітувала про роботу в 2023 році.

Фото без описуЯк зазначила доповідачка, основними питаннями, які вирішуються у структурному підрозділі, є виявлення і надання соціальних послуг найбільш вразливим верствам населення, що опинилися в складній життєвій ситуації:
- інвалідам війни, учасникам бойових дій, учасникам АТО, учасникам війни,інвалідам загального захворювання,
- малозабезпеченим сім’ям, дітям інвалідам, членам сімей загиблих учасників війни, одиноким матерям,
- членам сімей загиблих, багатодітним сім’ям, особам які перемістилися із зони бойових дій, 
- сім’ям мобілізованих військовослужбовців ЗСУ.

У своєму звіті Ольга Веремчук озвучила соціальні дані. З 8 845 осіб на території Городищенської громади проживають:
-1574 дитини до 18 років;
-1614 осіб віком більше 80 років;
-134 учасники АТО;
- 85  учасників бойових дій;
- 13  ліквідаторів аварії на ЧАЕС;
- 44  одиноких матері;
- 132 багатодітних сімей (468 дітей);
- 21  сім'я загиблих воїнів. 
- 277 сімей мобілізованих військовослужбовців ЗСУ.
- 83 внутрішньо переміщені особи.
- 1  дитячий будинок сімейного типу
    
«У Городищенській сільській раді працює 7 соціальних працівників, які надають соціальну послугу догляду вдома одиноким особам, людям похилого віку, особам які опинилися у складних життєвих обставинах. Станом на сьогодні на території громади налічується 66 таких  осіб, з них – 46 жінок і 20 чоловіків», - зазначила фахівчиня.

Також відділ соціального захисту населення співпрацює з Товариством Червоного Хреста в Україні. Послуги догляду вдома надають 3 працівники Товариства Червоного Хреста в Україні (с.Чаруків,c.Несвіч, с.Городище).

Фото без описуОсоблива увага під час звіту Ольги Веремчук була приділена роботі з сім'ями полеглих Героїв:

«На даний час під соціальним супроводом перебуває 21 сім'я загиблих військовослужбовців і 2 сім'ї зниклих безвісти. 

Проведено акт оцінки потреб на кожну сім'ю, надаються консультації та різного роду інформації, гуманітарна допомога. Так, на постійній основі  відбувається  консультування щодо виплати допомоги та отримання пільг, інформуємо щодо оформлення документів на отримання статусу члена сім'ї загиблого».

Окрім цього, за словами соцпрацівниці, матері одного із загиблих надавалася посилена допомога в оформленні документів і неодноразовий супровід для відвідування лікувальних закладів з метою обстеження, лікування і оперативного втручання по заміні суглоба.
Ольга Веремчук здійснювала супровід сімей зниклих безвісти на заходи Координаційного штабу щодо пошуку зниклих військовослужбовців.
За підтримки голови Городищенської сільської ради здійснено поїздку на концерт Богдана Сташківа, де були присутні 12 членів сімей загиблих.
«Постійно спілкуюся із сім'ями по телефону, надаю інформаційну та, в силу своїх можливостей, моральну підтримку», - додає Ольга Веремчук.

З початком повномаштабного вторгнення російської федерації в Україну Городищенська громада на постійній основі здійснює підтримку військовослужбовців. Зокрема, фахівчиня із соціальної роботи комунікує зі старостами, військовими і їхніми сім'ями щодо наявних потреб. Завдяки щомісячному одноденному заробітку працівників апарату ради маємо змогу підтримати збори наших земляків, задонативши або придбавши необхідне. 

Діти Городищенської громади, батьки яких на війні, до різдвяно-новорічних свят отримали солодкі подарунки.

Фахівчиня із соціальної роботи здійснює супровід трьох сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах та веде облік двадцяти однієї такої сім'ї.

«Надаємо дітям із цих сімей гуманітарну допомогу, посилено перевіряємо умови проживання цієї категорії, відвідування ними закладів освіти та реагуємо на звернення лікарів і вчителів щодо дітей із сімей СЖО».

Також у звіті було зосереджено увагу на співпраці з благодійними фондами, підприємцями: завдяки БФ і БО «Рокада», «Юнісеф», «Старе місто Луцьк», «Червоний Хрест» надавались продуктові набори, засоби гігієни, підгузники, одяг для осіб, які того потребують і знаходяться на обслуговуванні. Місцеві підприємці та аграрії надають посильну допомогу малозабезпеченим громаданам.

Фото без опису«На території Городищенської громади проживає 83 нутрішньо переміщені особи. Їм також систематично надається гуманітарна допомога, консультування та інформування, - додає Ольга Веремчук. Трьох осіб з числа місцевих мешканців у 2023 році  було поселено до відділень стаціонарного догляду».

Протягом звітного року проводились перевірки роботи соціальних працівників - скарг і зауважень до їх дільності не було. Робота виконується згідно графіка і згідно вимог Державного стандарту догляду вдома. Також вчасно подається звітність щодо виконаної роботи.

Читайте головні новини Городищенської громади також на нашій сторінці у Facebook Городищенська громада


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь