Квітка, у якої є все для росту та розвитку: арт-терапія для жінок в Угринові

Дата: 08.03.2024 21:02
Кількість переглядів: 926

У сучасному світі, де стрес, напруження та невпевненість часто супроводжують наше щоденне життя, забезпечення ментального здоров'я стає важливішим завданням, ніж будь-коли раніше. Військові дружини та члени сімей військовослужбовців і загиблих Героїв особливо вразливі до стресу та емоційного напруження, тому ініціатива Молодіжної ради Городищенської громади виявилася не тільки актуальною, але й вкрай цікавою.

Фото без опису8 березня, у Міжнародний день боротьби за права жінок, 10 мешканок громади з взяли участь у спеціальній арт-терапії під назвою "Квітка, у якої є все для росту та розвитку". Івент відбувся на базі Угринівського ліцею за сприяння депутатки Городищенської сільської ради Ольги Романюк. Відкрили захід його головні організаторки – Дана Нижник, голова Молодіжної ради та Галина Бакош, головна спеціалістка гуманітарного відділу, вона ж дружина військовослужбовця, учасника бойових дій.

Заступник голови Городищенської сільської ради Віктор Білик привітав присутніх на заході,  подякував за стійкість і витримку, побажавши душевного спокою, впевності та сили. Посадовець вручив квіти дружинам / членкиням сімей військових і загиблих Героїв.

Захід був спрямований на підтримку та підвищення психологічного благополуччя учасниць, надання їм можливості відпочити від щоденних турбот, знайти нове джерело натхнення та внутрішнього розвитку, а також вийти за межі своєї зони комфорту, познайомитися із новими людьми та неформально поспілкуватися.

Арт-терапія - це форма психотерапії, яка використовує творчість та мистецтво як засіб вираження та розуміння емоційних станів. Під керівництвом досвідченої арттерапевтки Ольги Навротюк, у наповненій квітковими ароматами атмосфері, учасниці мали можливість виразити свої почуття та думки через малювання. Це дозволило їм зануритися у власний внутрішній світ, зосередитися на важливих для них аспектах життя та знайти нові шляхи розвитку.

Завдяки таким ініціативам, спрямованим на забезпечення психологічного здоров'я та саморозвитку, громада підтверджує свою готовність до допомоги та підтримки своїх жителів у складних життєвих ситуаціях. Арт-терапія "Квітка, у якої є все для росту та розвитку" стала не лише можливістю для жінок знайти внутрішню гармонію та розкрити свій творчий потенціал, але й важливим кроком у підтримці ментального здоров'я учасниць та їхнього загального благополуччя.

Окрім чудового терапевтичного заняття на присутніх чекав фуршет і лотерея. Алла Ройко та Яна Наконечна виграли картини по номерах від голови Молодіжної ради.

Нагадаємо, що реєстрація на захід була відкрита з 1 по 6 березня. Усі зареєстровані учасниці отримали запрошення. 

Висловлюємо вдячність за підтримку ініціативи місцевим підприємицям – Ірині Перванчук, Галині Гаврилюк і Дані Нижник.

Арт-івент організовано спільно з бізнес-консультаційним центром "Я мрію, я можу, я роблю!" (м. Луцьк), який створено у межах проєкту "Забезпечення розширення економічних прав та можливостей жінок для відновлення і розвитку", що фінансується Міністерством міжнародних справ Канади за підтримки Acted Ukraine.

Читайте головні новини Городищенської громади також на нашій сторінці у Facebook Городищенська громада



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь