Жителька смт.Сенкевичівка Тамара Мазурок презентувала нову книгу

Дата: 05.03.2024 21:59
Кількість переглядів: 1670

Плач, душе моя, кричи, ридай,

Не штопорся тупо в онімінні.

Нищить ворог рідний край –

Гріх тобі мовчати нині.

Не сховаєшся від страху за стіною,

Не втечеш ти мовчки за кордон,

А, зібравши мужність й ненависть горою,

Відкривати мусиш свій маленький фронт.

Бо не зможеш в спокої ти жити,

Не торкаючись стопою рідної землі,

Знаючи, в годину лихоліття

Повертаються до неї навіть журавлі.

«Цей вірш я вперше прочитала на сайті Городищенської громади в квітні 2022 року. Його авторка свій фронт віднайшла у перші години війни. Зібравши групу підтримки, налагодила плетіння маскувальних сіток для воїнів 14-ї  бригади. А от на поетичному  рівні було все складно: муза тоді оніміла і «прорив» стався лише через два місяці – на другий день Великодня», - говорить головна спеціалістка гуманітарного відділу Алла Гуменюк про головну героїню заходу - жительку смт.Сенкевичівка Тамару Мазурок, котра сьогодні презентувала свою збірку «Територія життя».

Вчителька математики з 40-річним стажем роботи, володарка 32 нагород різних рівнів, волонтерка, справжня патріотка своєї держави, авторка книг «Горить свіча на підвіконні», «Відмінник вічності», «Родина», «Життя, що стало піснею» Мазурок Тамара Хомівна додала у скарбницю своїх доробків збірку поезій «Територія життя». Презентація книги відбулася 5 березня 2024 року у актовій залі Сенкевичівської мистецької школи.

Зал був переповненений відвідувачами, серед яких і члени сімей загиблих Героїв-земляків.

Також на презентацію книги, за дорученням голови громади Світлани Соколюк, завітали представники апарату ради на чолі із заступником Віктором Біликом і старостою місцевого округу Валентином Гаврилюком. Серед запрошених і Євгенія Карп’як, голова об’єднаної профспілки вчителів освіти та науки Городищенської сільської, Мар’янівської селищної та Горохівської міської територіальних громад.

Фото без описуЕмоційно, потужно, щемливо… До збірки Тамари Мазурок увійшло понад 100 віршів, які вона написала за останні два роки – роки повномасштабного вторгнення росії на територію України. Частину цих віршів було продекламовано на заході, решту – буде прочитано кожним, хто придбав збірку.

Варто зазначити, що в авторки виникла ідея надрукувати «Територію життя» та весь тираж спрямувати на збір донатів для ЗСУ, що, власне сьогодні і відбулося. А ще в цьому посприяв благодійний ярмарок, організований місцевими жителями.

Дякуємо Богу і нашим захисникам за цей чудовий день. Дякуємо Тамарі Хомівні за приємні миті творчості. Дякуємо всім, хто взяв участь у заході. Слава Україні! Героям слава!

Галина БАКОШ

ФОТО заходу

Читайте головні новини Городищенської громади також на нашій сторінці у Facebook Городищенська громада



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь