Луцький районний відділ ДУ "Волинський ОЦКПХ МОЗ" інформує

Дата: 01.03.2024 14:57
Кількість переглядів: 157

Фото без опису

Луцький районний відділ ДУ «Волинський ОЦКПХ МОЗ» інформує про напружену епізоотичну ситуацію сказу серед тварин. Цього року від хвороби в Харківській області померла людина. За оцінками Всесвітньої організації охорони здоров’я, щорічно сказ є причиною майже 60 тисяч смертей у 150 країнах світу. Тому дуже важливо підвищувати обізнаність про небезпечну хворобу, а медичним працівникам і фахівцям у сфері громадського здоров’я забезпечувати надання своєчасної кваліфікованої допомоги. Захворюванню можна запобігти, щорічно вакцинуючи свійських та домашніх тварин, уникаючи контактів із дикими тваринами і звертаючись по медичну допомогу відразу після потенційного зараження, до моменту появи перших клінічних симптомів.

В Луцькому районі в 2023 році  зареєстровано  786 звернень людей з приводу покусів тваринами(в т.ч. безпритульними), у 12 випадках підтверджено сказ тварин (свійські-7, дикі-5), 300 особам призначено курс профілактичних щеплень.

У 2024 році приводу покусів вже звернулося 126 осіб. За період з 1.01.-29.02.2024 року  в районі вже зареєстрований  підтверджений випадок сказу лисиці м. Ківерці.  Серед людей хвороба востаннє реєструвалася у 2014 році.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь