Луцький районний відділ ДУ "Волинський ОЦКПХ МОЗ" інформує

Дата: 01.03.2024 14:57
Кількість переглядів: 169

Фото без опису

Луцький районний відділ ДУ «Волинський ОЦКПХ МОЗ» інформує про напружену епізоотичну ситуацію сказу серед тварин. Цього року від хвороби в Харківській області померла людина. За оцінками Всесвітньої організації охорони здоров’я, щорічно сказ є причиною майже 60 тисяч смертей у 150 країнах світу. Тому дуже важливо підвищувати обізнаність про небезпечну хворобу, а медичним працівникам і фахівцям у сфері громадського здоров’я забезпечувати надання своєчасної кваліфікованої допомоги. Захворюванню можна запобігти, щорічно вакцинуючи свійських та домашніх тварин, уникаючи контактів із дикими тваринами і звертаючись по медичну допомогу відразу після потенційного зараження, до моменту появи перших клінічних симптомів.

В Луцькому районі в 2023 році  зареєстровано  786 звернень людей з приводу покусів тваринами(в т.ч. безпритульними), у 12 випадках підтверджено сказ тварин (свійські-7, дикі-5), 300 особам призначено курс профілактичних щеплень.

У 2024 році приводу покусів вже звернулося 126 осіб. За період з 1.01.-29.02.2024 року  в районі вже зареєстрований  підтверджений випадок сказу лисиці м. Ківерці.  Серед людей хвороба востаннє реєструвалася у 2014 році.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь