В Україні відновлять дотації на утримання великої рогатої худоби, кіз та овець

Дата: 13.02.2024 09:35
Кількість переглядів: 353

Фото без опису

Міністерство аграрної політики та продовольства України повідомило про відновлення у поточному році бюджетних дотацій на землю, за утримання великої рогатої худоби, кіз та овець.

Для аграріїв, які утримують від 3 до 100 корів, передбачаються виплати у розмірі 7 тисяч гривень на одну голову; за вирощування до 500 голів кіз та овець – 2 тисячі гривень на одну особину. Крім того, аграрії, які обробляють до 120 га земель сільськогосподарського призначення, зможуть отримати за один гектар 4 тисячі гривень безповоротної допомоги.

Однією з умов отримання бюджетних коштів – реєстрація отримувача дотації у Державному аграрному реєстрі (далі – ДАР). Зареєструватись у ДАРі можна за посиланням https://www.dar.gov.ua/ (умовою реєстрації у ДАРі є наявність кваліфікованого електронного підпису, електронної пошти, мобільного телефону).

У 2022 році понад 3100 агровиробників області отримали фінансову підтримку відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 16 серпня 2022 року № 918. Для отримання коштів у поточному році - агровиробникам, які вже отримували фінансову підтримку, необхідно актуалізувати дані в особистому кабінеті ДАРу.

За детальною інформацією з приводу реєстрації у Державному аграрному реєстрі та організації зустрічей у громаді, можна звертатись за телефоном +38 050 012 46 00 - Шпак Оксана Анатоліївна, головний спеціаліст департаменту агропромислового розвитку Волинської обласної державної адміністрації.

Спеціалісти департаменту можуть надавати практичну допомогу щодо реєстрації в ДАРі з виїздом у громаду, у разі організації такої зустрічі та за наявності більше 20 агровиробників, які готові зареєструватись у ДАРі.

За інформацією департаменту агропромислового розвитку Волинської обласної державної адміністрації

Читайте головні новини Городищенської громади також на нашій сторінці у Facebook Городищенська громада


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь